Painici

de Kadia80 in Piine, 26 Noi 2011 | 6026 vizualizari

 

Perfecte pentru micul dejun cu miere, gem sau nutella.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 pachet de drojdie uscata (7g)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare (10g)
  • 1 lingurita zahar (10g)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 50g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Din ingredientele date se framanta un aluat fie in masina de paine, fie manual si se lasa la crescut 30-40 de minute.

Se imparte in 8 bucati si se intind intr-o foaie de 1 cm grosime si cam 10 cm diametru.

Se ung cu ou si lapte si se coc in cuptor la 180°C pentru 15-20 de minute (pana se rumenesc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MIUTA 1

26.11.2011, 20:20

Super

aziz 1

27.11.2011, 09:29

arata ca ,,pita,,arabeasca

gaby_gabytza 1

27.11.2011, 15:21

buuuuuuune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca cu branza si ceapa