Focaccia cu salvie

de cristina1985 in Piine, 12 Iun 2019 | 2296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina 550
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lg miere
  • 10 frunze salvie ( eu am pus 2 lg salvie uscata)
  • 3 lg ulei masline
  • 2 lg-te sare
  • Alte ingrediente:
  • 30 ml apa
  • 1 lg ulei masline
  • 1/2 lg-ta sare grunjoasa
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu salvie:

Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si am pus uscata) si uleiul. Se toarna apa treptat si se pune sare. Se amesteca pana rezulta un aluat usor de modelat. Se framanta 10 minute cu mana si se lasa la crescut 30 minute. Apoi se intinde intr-o tava mare.

Se amesteca 30 ml apa, cu 1 lg ulei masline si sare si se unge aluatul de focaccia .Se mai lasa la crescut inca 1 ora, apoi se introduce in cuptorul preincalzit ,timp de 25-50 minute (depinde de cuptor). La mine a durat 50 minute, foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.06.2019, 21:30

Imi place focaccia!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:41

Buna la orice ora!

cristina1985 1

17.06.2019, 09:52

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi