Pornim cuptorul si-l setam la 50 grade in vederea preincalzirii din timp.
Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si iaurtul (la temperatura camerei).
Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.
Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini, la final incorporam si germenii de grau in aluat.
Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma, daca dorim pastram o mica parte de aluat sa decoram painica dupa bunul plac, apoi presaram seminte de in si sare grunjoasa.
Lasam la dospit inca 20 minute,apoi dam forma in cuptorul preincalzit si lasam painea la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade.
Dupa ce s-a copt, scoatem painea asa fierbinte din forma, o acoperim cu un prosop curat de bucatarie si o lasam sa se raceasca inainte de feliere.
Pofta buna!