M-am inspirat de la Bucatarul Maniac, pentru ca si deoarece azi am avut in meniu cheesburgeri. Aluaturi de casa.
Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe margini am presarat sarea, am adaugat si untul, apoi am turnat apa calduta. Am pus la mixer paletele pentru aluaturi si am inceput sa mixez, inai la viteza mica apoi la viteza mare, cca 20 min, cu mici pauze, la robot dureaza mai putin. Am uns un vas cu ulei si am transferat aluatul in vasul uns, am format o bila. Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Eu am facut focul la cuptor cu 30 min inainte sa ma apuc de pregatit chiflele, am facut cald in bucatarie si a crescut foarte repede, in mai putin de o ora. Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru, l-am cantarit - 888 g - am apasat sa scot aerul din aluat si apoi l-am impartit in 8 parti egale, am format chiflele, cat mai rotund posibil, le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt , am acoperit tava cu un servet si am lasat la crescut 20 min. Mi-am dat seama ca nu incap toate 8 intr-o singura tava, asa ca am lasat 5 in tava mare si am pus 3 in alta tava. Dupa 20 min, am amestecat oul cu laptele si am uns chiflele, cu grija sa nu le apas prea rau, am presarat mac si am dat tava la cuptorul preincalzit. Am redus putin focul, deja era foarte incins si riscam sa le fac ''noire'' direct.....:)))))))))...Le-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca frumos, apoi le-am scos din cuptor si le-am asezat pe un servet, in asteptarea cheesburgerilor.
1
rabdarea mi se pare cel mai eficient tip