Covrigei dulci

de adasev12 in Piine, 11 Mai 2012 | 4602 vizualizari

 

merg bine la cafeluta de dimineata...si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei dulci:

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit ,macar o ora, sa creasca frumos.

Punem o oala cu apa la foc si adaugam zaharul ( cam 2 l de apa).

Scoatem aluatul  pe masa si modelam covrigeii.

Luam cate unul si cand apa da in clocot ii lasam in apa cateva secunde, pana se ridica la suprafata, apoi cu o paleta ii scoatem frumusel si-i punem direct in tava cu hartie de copt. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 15-20 minute, pana se rumenesc. Inainte de a se pune la cuptor se mai pot presara cu zahar, daca doriti, vor prinde o culoare si mai frumoasa.

Sunt buni calduti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

adasev12 1

12.05.2012, 00:34

fetele, ma bucur ca v-au placut covrigeii...mai fac o tura pt toata lumea. va pup si noapte buna

Rocsi 1

13.05.2012, 15:26

vreau ei eu macar unu

RuxyRux 1

13.05.2012, 15:29

Super super Ada!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]