Paine integrala

de Nadyne in Piine, 27 Oct 2016 | 3456 vizualizari

 

     Painea integrala cu seminte de tot felul este sanatoasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina integrala de grau
  • 100 g faina integrala de secara
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana cu apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita otet
  • 10 g sare
  • 1 lingura zahar brun
  • seminte de in
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

     Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia. 

     Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta. 

     Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald. 

      Apoi, se ia aluatul, i se da forma(putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute. 
      Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficient de plina cat sa nu se evapore cat se coace painea. 

      Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute(pana trece testul scobitorii).

      Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala