Paine in vas roman

de alinutzika in Piine, 12 Dec 2011 | 6077 vizualizari

 

Are gustul painii pe vatra.....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calda
  • 130 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura lapte praf (optional)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 605 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana.

Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in apa rece inainte.

Se  lasa aproximativ 15-20 de minute sa mai dospeasca, apoi se da la cuptor, la 180 de grade, fara capac,  pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac