Paine in vas roman

de alinutzika in Piine, 12 Dec 2011 | 6262 vizualizari

 

Are gustul painii pe vatra.....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calda
  • 130 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura lapte praf (optional)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 605 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana.

Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in apa rece inainte.

Se  lasa aproximativ 15-20 de minute sa mai dospeasca, apoi se da la cuptor, la 180 de grade, fara capac,  pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine ciabatta