Turtite cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR in Piine, 13 Dec 2018 | 2787 vizualizari

 

Ne plac mult turtițele și le facem în mod special în perioada Postului. De această dată, le-am făcut umplute cu magiun, tot la tigaia grill și ne-am bucurat mult de ele, deși am făcut doar câteva (4) de gust...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină albă
  • 15-20 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml de apă caldă
  • făină pentru modelat
  • 1 borcan cu magiun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu magiun, la tigaia grill:

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă treptat apa caldă și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Apoi se încorporează toată făina și la urmă se adaugă uleiul. Se frământă cam 3-4 minute, până ce aluatul devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se lasă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin pentru eliberarea bulelor de aer și se împarte în patru părți egale. Fiecare bucată de aluat se împarte, la rândul ei, în două bucăți diferite: una de 1/3 și alta de 2/3.

Bucata mai mare de aluat se întinde cu sucitorul și pe mijlocul ei se pun două lingurițe încărcate de magiun, care se întind uniform pe foaie, lăsând o margine la aluat de 1,5-2 cm. De jur-împrejurul magiunului se umezește aluatul cu apă.

Se face o foaie din bucata mai mică de aluat și se acoperă magiunul de pe foaia mai mare. Se lipește foaia mică de cea mare, apăsând ușor cu degetele. Se umezește foaia mică de jur-împrejur și se răsfrânge foaia mare, pentru a lipi turtița, din loc în loc (cum se vede în poze).

Se pune tigaia grill pe foc și după ce se înfierbântă se pun turtițele, pe rând, să se prăjească la foc mic, ca să se pătrundă bine, să nu rămână crude și să se rumenească frumos, pe ambele fețe. Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos este necesar ca drojdia să fie proaspătă.

2

Nu folosiți prea multă drojdie, pentru ca aluatul să nu capete un gust neplăcut.

3

Pentru ca aluatul să crească repede, trebuie adăpostit într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

4

Nu este necesar să frământați mult timp aluatul, ci doar atât cât să se omogenizeze ingredientele și să devină elastic și nelipicios (cam 3-4 minute).

5

Foile de aluat se umezesc puțin (o dungă lată de 1 cm, de jur-împrejur) pentru ca aluatul să se lipească.

6

Pe tigaia grill nu este nevoie să puneți ulei. Dacă o veți face, uleiul se va arde (și va deveni toxic). În plus, veți afuma bucătăria.

7

Prăjiți turtițele la foc mic, ca să se pătrundă. Dacă focul nu va fi mic, turtițele se vor arde, la exterior și vor rămâne crude la interior.

8

Folosiți ca umplutură doar gemuri legate bine, nu apoase, ca să nu curgă din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu magiun, la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte nedospite(Cococi)