Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu uleiul se ung mainile pentru a manevra aluatul mai usor.
Dupa ce coca nu se mai lipeste de maini, se incorporeaza semintele.
Se imparte coca in trei si se formeaza din fiecare parte cate un baton lung (se roteste intre maini).
Se impleteste painea, capetele bagandu-le sub aceasta.
Se aseaza painea pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca la loc cald, in acelasi timp dandu-se drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Dupa ce painea a crecut, aceasta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte pe ea. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.