Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece

de laura_n in Piine, 28 Oct 2024 | 525 vizualizari

 

Painea de casa este cea mai buna, chiar daca se mananca imediat ce ai scos-o din cuptor. Reteta de azi este pentru o paine cu coaja crocanta, cu dospire lunga, la rece. Stiu ca e de durata, dar gustul final va va convinge ca merita.
Pentru aceasta Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece, am folosit doar faina, apa, drojdie si sare. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:
  • 500 gr faina de grau 650
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 280 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:

Cum se prepara Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:

Pune drojdia faramitata intr-un castronel, impreuna cu zaharul si putina apa calduta. Lasa cateva minute pana se activeaza.

Cerne intr-un bol faina si pune sarea intr-o margine a vasului. Fa un locas si adauga drojdia, apoi restul de apa calduta. Framanta intai cu o lingura, apoi framanta pe blatul de lemn infainat pana obtii un aluat omogen, fin si dens. 

Eu am folosit robotul. 

Dupa framantare, pune aluatul in vas, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la frigider pentru 24 ore.

Dupa ce a dospit la rece, scoate aluatul pe un blat infainat si aduna-l usor incepand de pe margine, apoi da-i o forma rotunda. 

Pune aluatul intr-o oala de fonta tapetata cu hartie de copt, pudreaza-l cu putina faina, apoi cresteaza-l cu o lama si acopera-l cu un prosop. Lasa-l 20 minute la temperatura camerei.

Incinge cuptorul la 230 grade C.

Pune painea la copt, in vasul acoperit cu un capac si lasa-o la copt timp de 25-30 minute, apoi indeparteaza capacul. Mai lasa-o inca 15-20 minute, in functie de cat de rumenita o vrei.

Dupa coacere, scoate painea din cuptor si las-o la racit pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un prosop curat.

Ideal ar fi sa o tai dupa ce s-a racit de tot. Este o paine foarte gustoasa, fara pic de gust de la drojdie si cu o coaja crocanta si subtire. 

Este ideala pentru a pregati Reteta de sandwich cu salata de oua si somon afumat sau se poate servi cu Salata de vinete, chiar si cu 

Omleta cu branza si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

29.10.2024, 12:21

Ce pâine frumoasă...!

Gherca Daniela 1

29.10.2024, 20:51

ce bine arata!

Rocsi 1

02.11.2024, 20:45

Ce pofta am de paine calda! Fac neaparat saptamana viitoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi