Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece

de laura_n in Piine, 28 Oct 2024 | 1170 vizualizari

 

Painea de casa este cea mai buna, chiar daca se mananca imediat ce ai scos-o din cuptor. Reteta de azi este pentru o paine cu coaja crocanta, cu dospire lunga, la rece. Stiu ca e de durata, dar gustul final va va convinge ca merita.
Pentru aceasta Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece, am folosit doar faina, apa, drojdie si sare. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:
  • 500 gr faina de grau 650
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 280 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:

Cum se prepara Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece:

Pune drojdia faramitata intr-un castronel, impreuna cu zaharul si putina apa calduta. Lasa cateva minute pana se activeaza.

Cerne intr-un bol faina si pune sarea intr-o margine a vasului. Fa un locas si adauga drojdia, apoi restul de apa calduta. Framanta intai cu o lingura, apoi framanta pe blatul de lemn infainat pana obtii un aluat omogen, fin si dens. 

Eu am folosit robotul. 

Dupa framantare, pune aluatul in vas, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la frigider pentru 24 ore.

Dupa ce a dospit la rece, scoate aluatul pe un blat infainat si aduna-l usor incepand de pe margine, apoi da-i o forma rotunda. 

Pune aluatul intr-o oala de fonta tapetata cu hartie de copt, pudreaza-l cu putina faina, apoi cresteaza-l cu o lama si acopera-l cu un prosop. Lasa-l 20 minute la temperatura camerei.

Incinge cuptorul la 230 grade C.

Pune painea la copt, in vasul acoperit cu un capac si lasa-o la copt timp de 25-30 minute, apoi indeparteaza capacul. Mai lasa-o inca 15-20 minute, in functie de cat de rumenita o vrei.

Dupa coacere, scoate painea din cuptor si las-o la racit pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un prosop curat.

Ideal ar fi sa o tai dupa ce s-a racit de tot. Este o paine foarte gustoasa, fara pic de gust de la drojdie si cu o coaja crocanta si subtire. 

Este ideala pentru a pregati Reteta de sandwich cu salata de oua si somon afumat sau se poate servi cu Salata de vinete, chiar si cu 

Omleta cu branza si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

02.11.2024, 20:45

Ce pofta am de paine calda! Fac neaparat saptamana viitoare!

laura_n 1

07.11.2024, 15:03

Multumesc mult! Ma bucur ca va place! la mine in casa, painea calda nu rezista ))

Lau 1

10.11.2024, 12:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Challah, paine evreiasca