Placintele cu branza de oaie, salata si marar

de alilianaa in Piine, 15 Mai 2014 | 3832 vizualizari

 

O bunatate..practice, nu mai vorbesc. Am optat pentru varianta de placinte coapte, dar am probat si patru bucati placinta si in tigaie. Astea din tigaie sunt ,,nebune" rau:)), dar si cele coapte sunt asa de ,,nebune" ca nu te mai poti opri din a le manca.

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza de oaie
  • o salata mai mica
  • o legatura marar
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie pulbere
  • 200 ml apa
  • 40 g unt
  • un varf de lingurita sare
  • un ou
  • cimbru, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza de oaie, salata si marar:

Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit. 

Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se spala, se usuca si se toaca fasii. Mararul se spala si se toaca. Toate acestea se amesteca ( branza, salata, marar). Dupa ce aluatul a dospit ,, rupem" din acesta bucati cat sa intindem un rotund potrivit. Eu l-am intins cu mana. Dupa ce am intins bine, am pus compozitia de branza, am pliat aluatul si l-am ,, sigilat" presand marginile. Apoi fiecare placintica in parte a fost presata cu palmele pentru a fi intinse si mai mult. 

Placintelele  se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se presara chimen. Se coc in cca 30 minute.

Sa avem pofta!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza de oaie, salata si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

alilianaa 1

15.05.2014, 20:53

Simona, Rocsi, multumesc

Irina 1

15.05.2014, 21:21

bine zis "nebune" rau, Liliana! si eu la fel am zis! am sa fac si eu cu branza si cu chimen!

alilianaa 1

15.05.2014, 21:53

Irina....sunt bune, bune de ,, nebune" toata ziua numai d-astea am mancat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice moldovenesti