Paine de casa

de Bayram in Piine, 19 Iun 2011 | 5219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 16 g drojdie uscata
  • apa
  • sare 
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia, sarea si apa si se framanta, se adauga apa pana se dezlipeste aluatul de pe maini apoi se adauga putin ulei, se mai framanta putin si se lasa sa creasca.

Se ia aluatul si se taie in 4 parti egale,. Se modeleaza sub forma de batoane. Se impletesc 2 cate 2 si apoi se pun in forme, care au fost unse cu ulei sau margarina (evitati untul la uns tava pt ca are prea multa apa in compozitie).

Se mai lasa in forma cam 20 min pana creste iar si se da la cuptorul incins la 160 grade. Se lasa aproximativ 30 min.

Se scoate din cuptor se aseaza pe un servet (din material textil nu din hartie), uscat, se unge painea cu putina apa si se tine invelita cu servetul pana se raceste. 

TIPS-URI

1

Se poate pune susan sau mac pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)