O paine foarte pufoasa si aromata, numai buna sa intinzi niste unt pe ea
Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte
Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle
Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca.
Pune coca pe o suprafata curata si incepe sa framanti. Te poti ajuta de putina faina ca sa nu se lipeasca de maini. Framanta pana ce coca devine elastica si matasoasa.
Pune coca in castronul presarat cu faina si acopera cu un prosop curat. Lasa sa creasca 45 minute, sau pana ce coca se dubleaza
Scoate coca din castron si imparte-o in doua.
Intr-o jumatate de coca pune laptele cu sofran. Adauga cele 2 linguri de faina si amesteca pana ce coca e omogena. Formeaza din ea un sul lung cat tava de copt.
In a doua jumatate de coca pune maghiranul si framanta incet, pana ce acesta e incorporat bine.
Fa din coca un sul lung cat tava.
Impleteste cele doua suluri de coca si pune-le in tava presarata cu putina faina
Acopera tava cu un prosop curat si lasa sa creasca 45 minute.
In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura foarte mare.
Pune tava in cuptor, da focul mai mic si coace 30 - 45 minute.
Scoate painea pe un gratar si unge coaja cu apa rece (cu o pensula)
Acopera painea cu un prosop si lasa sa se raceasca.