Paine cu secara

de mihaelar63 in Piine, 23 Aug 2019 | 3122 vizualizari

 

 De cand am masina de paine, frecvent prepar cate o painica -doua. Doua franzele mi-au iesit de data aceasta. Stiu ce mananc si painea nu prinde gust sau mucegai chiar daca o tin 4-5 zile.

 

INGREDIENTE

  • 380 gr faina secara
  • 380 gr faina alba tip 650
  • 460 ml apa
  • 50 gr maia de la painea precedenta
  • 14 gr -2 plicuri drojdie granulata
  • 2 linguri ulei rapita
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara:

  1. Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta.
  2. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine :  restul de apa, uleiul , faina alba, cea de secara si sare.
  3. La masina de paine Tefal, folosesc programul nr.16 pentru framantare si dospire .
  4. Programul dureaza 75 minute Dupa care obtin un aluat bine crescut .
  5.  Pregatesc doua tavi  non-aderente ,de forma dreptunghiulara pentru cozonaci pe care le pulverizez cu ulei . 
  6. Amestec usor aluatul care se lasa putin si-l distribui in  tavi.
  7. Imi place sa  umezesc mainile cu ulei pentru a da    forma aluatului . Astfel obtin si o coaja crocanta .
  8. Las sa creasca din nou aluatul pana isi dubleaza volumul .
  9.  Pun painea la cuptorul preincalzit la 220 grade . Dupa 10 minute reduc temperatura la 180 .
  10. Las painea la copt aproximativ 40 minute .
  11. Scot painea din tavi si olas sa se raceasca pe gratr de inox .

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Maiaua de la painea precedenta o pastrez intr-un borcane cu capac in frigider. Astfel maiaua se poate pastra pana la doua saptamani si se reactiveaza la caldura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa