- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
- aceasta se lasa 10 minute la dospit
- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea
- acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana - daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc
- aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald
- se pregateste painea - impletita, sau simpla si se pune in tava tapetata cu hartie de copt
- painea se mai lasa la dospit in tava o ora
- inainte de a baga tava in cuptor, paine se unge cu lapte cladut sau cu un ou batut - eu am uns-o cu lapte
- si se presara mac/susan daca doriti
- se da la cuptorul incins pana se rumeneste si trece testul scobitoarea - eu am tinut-o la 180 de grade, 35 de minute