Paine integrala de casa

de Patty in Piine, 3 Mai 2016 | 4496 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina integrala;
  • 150 g faina alba 000;
  • 20 g drojdie proaspata;
  • 600 ml apa calduta;
  • sare;
  • mac/susan;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala de casa:

Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine. Urmeaza faina alba si faina integrala.

Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele.

Apoi treceti aluatul pe masa de lucru si il framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza.

Il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca vreo ora - pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 8 si formati 2 bile. Le puneti in tava mare de cuptor deasupra unui disc de aluat unse cu putin ulei sau asternute cu hartie de copt - lasati sa creasca bine.

Apoi puneti painea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, sa se coaca si rumeneasca bine. O scoateti din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște