Paine cu maia si fulgi de secara

de katty in Piine, 28 Mar 2018 | 2612 vizualizari

 

Astazi am incercat o noua paine cu maia, mult mai pufoasa decat precedenta, dar la fel de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba 650+pentru presat planseta
  • 50 gr faina integrala de grau
  • 200 gr faina de secara
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • o mana fulgi de secara
  • 150 ml apa
  • 250 ml lapte batut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu maia si fulgi de secara:

Intr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata.

Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un deget in amestec fara sa ne ardem. Adaugam cate putin dim laptele batut amestecat cu apa si incepem sa framantam pana se desprinde de pe pereti si nu se mai prinde de mana. Lasam castronul la cald pana isi dubleaza volumul.

Presaram putina faina pe o planseta de lemn si punem aluatul crescut. Il framantam putin sa iasa aerul, apoi il intindem cu sucitorul putin. Il rulam si il asezam intr-o tava de cozonac. Il lasam  din nou la cald aproximativ 30 de minute. Il ungem cu apa calduta si presaram deasupra fulgii de secara.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos si este coapta. Scoatem painea din tava si o acoperim cu un prosop pana se mai raceste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu maia si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pan de Hojaldre