Paine cu leurda si untura

de gaby_gabytza in Piine, 2 Dec 2020 | 2882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda si untura:

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.

Cernem faina intr-un bol.

Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.

In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Ungem doua tavi cu ulei.

Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.

Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.

Procedam la fel si cu a doua tava.

Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.

DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz