Chifle

de yammy in Piine, 22 Mai 2009 | 7108 vizualizari

 

Moi si extrem de pufoase aceste chifle va vor incanta ori de cate ori le veti face.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min
-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas
-si framantam pana la omogenizare
-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut
-impartim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optional)
-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
-Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:30

Imi place foarte mult sa mananc o paine calda tocmai scoasa din cuptor!

yammy 1

25.05.2009, 19:03

Dragos si mie imi place painea calda, si mirosul cu care se umple bucataria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot