Paine cu ceapa calita

de cristina1985 in Piine, 2 Ian 2019 | 2929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina cat cuprinde (cam 300 g)
  • 11 g drojdie uscata (e mai mult decat un pliculet)
  • 1 lg smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lg-ta zahar
  • 1 lg-ta sare
  • 50 ml ulei
  • 300 g ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa calita:

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie.

Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu este nevoie de faina, va creste, dupa 20 minute, daca este tinut intr-un loc cald. Se pune ceapa calita, cu tot cu ulei (daca ramane; la mine, ceapa a absorbit tot), smantana, restul de lapte cald si faina treptat, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se presara sarea.

Se framanta 10 minute, apoi se unge un vas cu ulei se pune aluatul la crescut. Ungeti aluatul si acoperiti-l cu un prosop. Puneti-l intr-un loc cald, timp de 1 ora.

Apoi se framanta putin si se asaza in tava de cuptor, se fac cateva taieturi, la suprafata cu un cutit si se presara faina. Se lasa la crescut 30 minute, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste. La mine s-a rumenit, mai mult dedesubt, pentru ca nu am uns-o cu nimic. O verificati cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai