Paine cu cartofi in forma de guguluf

de Adi in Piine, 22 Dec 2017 | 3379 vizualizari

 

Pentru ca am castigat aceasta forma de guguluf la unul din concursurile de pe site, iata ca a sosit timpul s-o testez.
Si am facut o paine frumoasa si buna, cu cartofi in aluat.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 550 g faina
  • 5 g drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi in forma de guguluf:

Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.

Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa suporte degetul, temperatura lor.

La mijlocul lor, punem drojdia cu zaharul si le amestecam cu putin piure cald, apoi lasam drojdia sa se activeze.

Incepem sa adaugam cate putina faina si cate putin ulei si framantam un aluat ferm, pe care il acoperim cu stergare si il lasam la dospit cam 40 de minute.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei si punem aluatul in ea.

Il mai lasam la crescut si in forma, aproximativ 15-20 de minute, apoi coacem painea la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.

A iesit frumoasa si gustoasa.

Multumesc, Bucataras, pentru forma de guguluf!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi in forma de guguluf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie