Pentru ca am castigat aceasta forma de guguluf la unul din concursurile de pe site, iata ca a sosit timpul s-o testez.
Si am facut o paine frumoasa si buna, cu cartofi in aluat.
Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa suporte degetul, temperatura lor.
La mijlocul lor, punem drojdia cu zaharul si le amestecam cu putin piure cald, apoi lasam drojdia sa se activeze.
Incepem sa adaugam cate putina faina si cate putin ulei si framantam un aluat ferm, pe care il acoperim cu stergare si il lasam la dospit cam 40 de minute.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei si punem aluatul in ea.
Il mai lasam la crescut si in forma, aproximativ 15-20 de minute, apoi coacem painea la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.
A iesit frumoasa si gustoasa.
Multumesc, Bucataras, pentru forma de guguluf!