Painica neagra cu seminte

de iry-gabriela in Piine, 12 Feb 2012 | 3231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub de drojdie,
  • o cana bors,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 400gr de faina neagra de grau,
  • seminte de in,
  • seminte de dovleac,
  • chimen,mac,
  • un praf de sare si ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica neagra cu seminte:

pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul,  peste care se adauga cana de bors calduta.    

imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut .   

separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un praf de sare.   

se framanta un aluat destul de elastic in care se adauga seminte de in si dovleac  si ulei ,pana nu se mai lipeste de maini.

se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul

dupa ce a crescut coca,se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei .

se mai lasa sa creasca aluatul cam 15 minute si se unge cu ulei si apoi se adauga deasupra chimen si mac.  

se da tava la cuptor care a fost incins si se lasa 40 de minute la foc moderat......

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica neagra cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

12.02.2012, 14:36

place

mamaieelena 1

12.02.2012, 14:48

bunaaa

MIUTA 1

12.02.2012, 16:16

Foarte buna si sanatoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt