Paine cu cartofi

de ChefMarius in Piine, 9 Oct 2014 | 3453 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o cunostinta din Banat, care la randiul ei a "furat-o" de la alta cunostinta. Ei folosesc cuptoare de teracota, dar iese foarte bine la orice cuptor electric sau pe gaz.
Pentru ca painea sa ramana proaspata se acopera cu un prosop de bumbac.
3 persoane au mancat 2 zile din aceste paini, foarte sanatoase si hranitoare, prima zi a fost mancata 1 paine de pofta, iar urmatoarele doua zile au fost mancate alte 2 paini.

 

INGREDIENTE

  • 600g cartofi facuti piure (piure de post)
  • 14g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • apa calda cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se face piureul si cand este caldut se toarna intr-un bol mare

Se adauga peste piure faina cernuta, drojdia, zaharul si sarea.

Se framanta si se adauga apa calda cat sa iasa aluatul ca de paine. 

Se pune uleiul si se framanta in continuare.

Se acopera si se lasa la loc cald 1 ora.

Se mai framanta odata si se lasa la dospit 30 min.

Se scoata aluatul pe o suprafata acoperita cu faina.

Se modeleaza si se pune in hartie de copt. Se mai lasa la dospit 15 minute.

Se incalzeste cuptorul inainte cu cateva minute.

Se baga la cuptor aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Eu amestec drojdia uscata cu o parte din faina inainte

2

Mie mi-a scapat mai multa apa decat trebuia, am adaugat iar faina pana s-a facut aluatul ca de paine, nu a fost niciun fel de problema, nici macar la gust.

3

Se face cu piure de post, dar se poate folosi si de dulce.

4

Nu folositi piure din praf de cartofi ca cele care se gasesc in hipermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

diaconta 1

10.10.2014, 09:24

Buna painea Chef dar fara faina si cu apa "cat cuprinde" nu prea iese paine ))))
Si noi pregatim paine cu cartofi dar mai putini cartofi.
Adevarat,este foarte buna si se pastreaza bine.
Bun venit

- Andreea - 1

10.10.2014, 20:55

Rocsi 1

10.10.2014, 20:56

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi