Hot cross buns

de gaby_duceag in Piine, 18 Feb 2014 | 3352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650-700 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 50 gr unt
  • un ou
  • 100 gr stafide
  • o lingurita scortisoara
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri gem de caise
  • 25 gr drojdie proaspata/un plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hot cross buns:

  1. Cerne faina intr-un bol.
  2. Amesteca intr-un vas laptele impreuna cu apa si dizolva drojdia. Daca folosesti drojdie uscata treci peste acest pas, pune drojdia direct in faina.
  3. Adauga peste faina un ou, 50 gr unt la temperatura camerei, zaharul si sarea. Toarna treptat laptele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e nevoie mai adaugi fie lapte, fie faina.
  4. Aduni aluatul intr-o bila, dupa ce l-ai framantat timp de 10 minute , acoperi cu un servet si lasi la loc cald timp de o ora.
  5. Rastorni aluatul pe blatul de lucru infainat, intinzi cu mainile o foaie si presari stafidele, scortisoara si coaja de portocala. Incorporezi bine in aluat. Ajuta-te de uleiul de masline pentru a usura framantarea. Pui din nou aluatul in bol, acoperi si dai din nou vasul la loc cald pentru o ora.
  6. Imparti aluatul in bile de marimea unui ou , pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasi la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Din 100 gr faina si 7-8 linguri lapte faci o pasta cu consistenta asemanatoare cu a smantanii groase.Pui amestecul intr-o punga pe care-o tai la un colt sau in pos posh si faci cate o cruce pe fiecare chifla. Aici depinde de faina, testezi daca spritezi usor, daca curge prea tare mai adaugi faina, daca e tare pui lapte.
  8. Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe treapta superioara a aragazului, si lasi pana se rumenesc frumos.
  9. Gemul de caise il diluezi cu putina apa calda, treci totul printr-o sita cu ochiuri mari. Pensulezi chiflele fierbinti cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hot cross buns" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:29

foarte bunee

Sidy 1

10.03.2014, 08:40

Doamne da'fain mai arata !!!

MOKUSKA 1

07.05.2014, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painica