Paine cu cartofi

de Bunica in Piine, 18 Ian 2014 | 4291 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac. Pufoasa, gustoasa...o minunatie! Nu se compara cu cea cumparata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari fierti
  • 1 kg. faina alba
  • 550 ml. apa calda
  • 5 linuri ulei de masline
  • 50 g. drojdie proapata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un ou
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa.

Framanta un aluat elastic.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute.

Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.

Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute.

Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac.

Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

18.01.2014, 21:50

Buni minune nu alta ....chiar imi aduceam aminte zilele trecute de painea intermediara cu cartofi..tu trebuie sa o stii....ma trimitea mama sa cumpar si pana acasa veneam cu ea pe jumatate mancata

danakarin 1

19.01.2014, 06:05

Si mie imi place....poate fac chiar azi cu automatul de copt paine!

MOKUSKA 1

16.02.2014, 16:33

mai mult ca perfecta painica !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]