Am facut acum ceva timp aceste minunatii de chifle, dupa o reteta a Mihaelei. Mersi Miha! au iesit perfect dupa reteta ta! Cantitatile sunt bine calculate, iar daca folositi masina de paine ( ca mine care sunt lenesa ) nu are cum sa nu va iasa!
Finisare:
1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza).
Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele astfel: faina si sarea, drojdia amestecata cu zaharul si mierea (dizolvata in putina apa calduta), restul de apa calduta si laptele din care am scos cateii de usturoi.
2. Cand aluatul e gata, se imparte in 8 bucati egale, pe o plansa de lucru, tapetata cu faina. Chiflele se formeaza formand un fel de bocceluta. adica se trage aluatul in jos, iar partea respectiva va sta cu fundul pe tava.
3. Se aseaza chiflutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite cu un servet.
4. Se ung cu lapte amestecat cu ulei, apoi presaram semintele preferate, fulgi de ardei sau ierburi uscate.
5. Se dau chiflele la copt, in cuptorul incins in prealabil. Se coc circa 20 de minute, pana devin rumenii. O bunatate!