Paine cu cartofi

de mimmi in Piine, 17 Mar 2012 | 5727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 400 g cartofi pasati (2 cartofi mari)
  • sare
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa treptat. Obtinem un aluat moale si elastic,caruia ii dam forma dorita,dupa care il punem intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la dospit 1 h, pana isi dubleaza volumul. Punem painea in cuptorul preincalzit si o lasam la copt cca 50 de minute,pana se rumeneste frumos . Vom savura o paine moale si gustoasa cu o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]