dupa reteta mamaiei Elena,cu mici modificari......>:D
Inainte de toate pornim cuptorul si-l setam la temperatura de 50 grade.
Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si floarea soarelui si iaurtul (la temperatura camerei).
Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toata cantitatea.
Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini (la mine a durat in jur de 30 minute).
Ungem doua tavi de cozonac cu ulei, impartim aluatul in trei parti, doua parti le asezam in tavile unse cu ulei, din cea de-a treia parte formam chifle mici pe care le asezam intr-o alta tava.
Le ungem cu ulei si presaram seminte de in si sare grunjoasa.
Dam tavile in cuptorul preincalzit si le lasam timp de 30 min. sa dospeasca la temperatura de 50 grade.
Dupa scurgerea acestui timp ridicam temperatura la 180-200 grade si lasam painea sa se coaca pana capata aspect de rumen. (35-40 minute).
Chiflele le-am servit imediat, asa fierbinti, painea am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi.
Pofta buna!