Felul asta de mancare imi tot sta de mult in gand sa-l fac...specific spaniol se face in multe combinatii. Cu peste, carne de pasare, carnati chorizo...Desigur ca pentru prima oara am ales fructele de mare, care as fi vrut sa fie o gama mai larga, macar crevetii de se mai gaseau. Dar, din pacate atunci cand doresti nu gasesti sau gasesti dar de calitate proasta. Asa ca am facut cu ceea ce am gasit si mi-a permis buzunarul...
Am folosit o tigaie wok in care am pus 2-3 linguri ulei de masline la incins. Am adaugat calamarul si l-am prajit la foc iute pentru 2 minute. Am presarat un praf de sare peste calamari, in timpul prajirii si am continuat prajirea cu scoicile si apoi cu pestele taiat in fasii groase un deget.
Am mai adaugat 1-2 linguri ulei de masline in tigaie, am adaugat ceapa taiata pestisor si am calit-o pana s-a inmuiat. Am adaugat rosiile taie cuburi, ardeii taiati bastonase si fasolea galbena. Am lasat legumele sa se prajeasca 3-4 minute pana se inmoaie. Am adaugat vinul si am lasat totul pe foc inca 5 minute. Am adaugat sare si piper, turmeric, ardei iute taiat marunt, orezul spalat in mai multe ape si o parte din patrunjelul tocat marunt. Se amesteca toate ingredientele se adauga 250-300 ml supa de pui si se lasa pe foc pana orezul este fiert pe jumatate.
Am transferat totul intr-o tava termorezistenta, am adaugat inca o cana de supa, fructele de mare si pestele toate prajite putin in prealabil, am mai presaram putin patrunjel tocat deasupra si cateva felii fara coaja de lamaie. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute sau pana orezul este facut. Servim paella calda stropita cu lamaie.
Sa va fie de folos!!
1
gustati mancarea si potriviti-o dupa gustul vostru cu sare, piper, ardei iute si lamaie
2
nu este necesar sa o dati la cuptor, puteti sa finalizati mancarea in tigaie...eu nu am avut un vas special de paella si am vrut sa nu zdrobesc bobul de orez
3
initial am vrut sa folosesc si somon afumat, dar la sfarsit am ajuns la concluzia ca nu mai era nevoie...