Un pic de vinete, un pic de carne tocata si un pic de sos de rosii, toate preferate ale pofticiosului sef si doar o singura reteta.
Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime.
Ceapa am tocat-o nu prea marunt, ardeiul la fel, apoi le-am calit doar putin. Am adaugat carnea si am lasat amestecul pe foc pana s-a patruns putin carnea si a capatat aspect de firimituri. Am adaugat orezul si vreo 100 ml apa si am lasat sa se inabuse pana a fost orezul fiert si a scazut bine sosul format.
Am pus cate doua felii de vinete in cruce, am pus cate o lingura de ametec cu carne, am impachetat, am pus capac o felie de rosie si am prins cu o scobitoare.
Am pus pachetelele intr-o forma de sticla termorezistenta, am adaugat sucul de rosii amestecat cu carnea ramasa si am dat la cuptor vreo 30 de minute.
Am servit cu smantana...cat de multa, ca asa imi place mie.
1
Timpul pentru cuptor difera in functie de arazul pe care il aveti.