Pachetele cu vinete si carne

de anomisana in Porc, 29 Aug 2012 | 3037 vizualizari

 

Un pic de vinete, un pic de carne tocata si un pic de sos de rosii, toate preferate ale pofticiosului sef si doar o singura reteta.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai marisoare
  • 1-2 cepe (cat va place)
  • 1 ardei rosu
  • 400 g carne tocata
  • 2-3 linguri orez
  • niscai verdeturi (de care eu am cam uitat)
  • 2-3 rosii carnoase
  • 1 cutie suc de rosii
  • smantana (sa nu-mi dezmint porecla)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu vinete si carne:

Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime.

Ceapa am tocat-o nu prea marunt, ardeiul la fel, apoi le-am calit doar putin. Am adaugat carnea si am lasat amestecul pe foc pana s-a patruns putin carnea si a capatat aspect de firimituri. Am adaugat orezul si vreo 100 ml apa si am lasat sa se inabuse pana a fost orezul fiert si a scazut bine sosul format.

Am pus cate doua felii de vinete in cruce, am pus cate o lingura de ametec cu carne, am impachetat, am pus capac o felie de rosie si am prins cu o scobitoare.

Am pus pachetelele intr-o forma de sticla termorezistenta, am adaugat sucul de rosii amestecat cu carnea ramasa si am dat la cuptor vreo 30 de minute.

Am servit cu smantana...cat de multa, ca asa imi place mie.

 

TIPS-URI

1

Timpul pentru cuptor difera in functie de arazul pe care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu carne de vita