Se pregateste costita de porc: se spala carnea ,se condimenyeaza si se pune intr-o tigaie,se adauga apa si se pune pe foc sa fiarba innabusit .
Se pregateste orezul:Se curata legumele si se spala.Intr-o cratita se incinge ulei.Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit.Se adauga ardeiul tocat cubulete,morcovul dat pe razatoare si se lasa sa se caleasca.Dovlecelul se curata si se goleste de seminte ,apoi se toaca cubulete mici.Se pune dovlecelul in cratita si se mai caleste un pic .Se adauga 3 cani de apa si se lasa sa fiarba.Cand fierbe se adauga orezul spalat.Se lasa sa fiarba pana este fiert orezul.Se adauga sare si piper dupa gust.La sfarsit se adauga frunze de patrunjel tocate.
Cand costita este fiarta se ia jos capacul si se lasa sa se rumenesca.
Se serveste orezul alaturi de costita prajita si de o salata.