Pachetele cu urda

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 5780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat dospit:
  • -400 gr faina
  • -1 cub drojdie
  • - 1lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • -250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura 1:
  • -~350gr urda
  • - 1-2 oua
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Umplutura 2:
  • -~300 gr urda
  • -1 ou sau 2 oua mai mici
  • -marar
  • -sare, piper
  • - susan
  • pt uns:
  • 1 ou si 25 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda:

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.

Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.

Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. Se aseaza in tava se" turtesc" un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele) Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulete de urda