Pachetele cu urda

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 6027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat dospit:
  • -400 gr faina
  • -1 cub drojdie
  • - 1lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • -250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura 1:
  • -~350gr urda
  • - 1-2 oua
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Umplutura 2:
  • -~300 gr urda
  • -1 ou sau 2 oua mai mici
  • -marar
  • -sare, piper
  • - susan
  • pt uns:
  • 1 ou si 25 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda:

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.

Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.

Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. Se aseaza in tava se" turtesc" un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele) Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel