Pachetele cu somn si sos de tomate aromat

de laylalala in Peste, 23 Mai 2010 | 4348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri otet balsamic
  • ½ lingurita cumin
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 conserva (400 gr) rosii tocate si decojite
  • 4 x 100 gr file de somn
  • 4 foi de placinta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu somn si sos de tomate aromat:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Incinge o cratita, la foc potrivit, si adauga 1 lingura ulei de masline.Adauga ghimbrul si usturoiul si caleste-le pana cand se rumenesc usor, aprox.4 minute.Adauga otetul balsamic,condimentele si rosiile, amesteca, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, pana cand se va obtine un sos gros.Ia sosul de pe foc si pune-l deoparte.
Intre timp, asezoneaza fileurile de peste cu sare si piper, dupa gust.Taie foile de placinta in jumatate, pe verticala.Periaza cate 2 foi de placinta injumatatite cu putin ulei de masline.Suprapune cele 2 foi unse, aseaza la un capat un file de peste si ruleaza fileul in foile de placinta.Periaza pachetelul cu putin ulei de masline si aseaza-l intr-o tava de copt.Repeta procedura cu pestele si foile de placinta ramase, apoi da pachetelele la copt 15-20 minute, pana cand se rumenesc.Serveste pachetelele cu sosul de tomate preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu somn si sos de tomate aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somn pane, in sos tomat si usturoi