Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt

de klausenburger_adica Lacrima in Mancaruri de legume, 6 Sep 2012 | 4888 vizualizari

 

Imparatul Rosu-Moshu se plimba pe terasa pagodei sale. Il dureau salele. Pai cine l-a pus sa doarma ca un lemn pe rogojina cand inauntru il asteptau niste asternuturi pufoase si moi?

A dat iama pe la bucatarie si cum era in criza de ... foame, a cerut sa i se faca ceva rapid de mancare. Cand a vazut ce-a primit mai sa se enerveze burtosul Rosu-Moshu Imparat. Cum adica, sa primeasca el niste tigarete pargalite, rumenite, fatuite sa-si inmoaie el augustele sale butucanoase degete in sosuri iuti si dulci? Mai sa vrea a scurta de cap pe netotul bucatar care-l pusese intr-o asemenea injositoare situatie. Si eu gandii ca el! Dar va promit, de-o incercati reteta asta va veti linge pe degete intocmai ca imparatul, eu si invitatii mei. Sunt delicioase. Aud pareri si murmure ori soapte? Ia sa vedem!?

 

INGREDIENTE

  • Pentru pachetele:
  • 1 pachet de foi pentru strudel/placinta
  • 1/2 varza potrivit de mare
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • verdeata: frunze de patrunjel, telina, marar
  • 1 lingura seminte de dovleac rumenite in cuptor
  • 1 lingura seminte de susan usor rumenite
  • 1 lingurita de pasta de rodii
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • putin ulei pentru uns foile si pentru prajit pachetelele
  • Pentru chutney:
  • 9 ardei rosii copti
  • 2 ardei iuti copti
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 4 rosii potrivit de mari si bine coapte
  • busuioc maruntit
  • salvie si maghiran dupa gust
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura miere sau 1, 1/2 lingurita de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt:

Pachetelele de legume

1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte;

2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari (dintr-o foaie ar trebui sa-ti iasa minim 6, maxim 8 dreptunghiuri); ia cu lingura din compozitia de legume si pune pe latimea dreptunghiului, lasand cam 1 cm pe margini ca sa poti plia; 

3. impacheteaza astfel: trage spre centru marginile, apoi rasuceste pana obtii un pachetel; fa astfel pana cand ai terminat umplutura; 

4. pune intr-o tigaie non-aderenta putin ulei de masline si prajeste pachetelele pana devin crocante si se rumenesc;

Chutney de ardei copt

1. spala si coace in cuptor ardeii; pe masura ce se coc pune sare pe ei intr-un castron si acopera-i cu o farfurie de ceramica sau cu un capac;

2. dupa ce ai copt toti ardeii (inclusiv ardeii  iutii), cat sunt inca bine calzi, scoate pielita de pe ei si pune-i in blender si mixeaza-i; 

3. scoate ardeii din blender si pune rosiile; zdrobeste-le bine;

4. caleste ceapa si cand devine sticloasa, adauga rosiile, sarea si piperul si lasa sa scada putin; adauga ardeii, inclusiv ardeii iuti si lasa sa mai dea cateva clocote pana obtii o pasta groasa ca o smantana cremoasa;

5. adauga condimentele si mierea si ia sosul de pe foc; 

TIPS-URI

1

Serveste pachetelele fierbinti cu sosul rece. Pachetelele pot fi servite si reci, insa sunt mai bune calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de primavara cu foi de orez