Ieri v-am prezentat o budinca pentru micul dejun, iar azi va prezint o budinca pentru desert.
Chiar daca am folosit foi de placinta, nu o pot denumi placinta, pentru ca are textura de budinca, foile sunt introduse in compozitie iar placinta eu stiu ca trebuie sa fie de fapt o umputura intre doua foi, dar poate gresesc. :)
Este o budinca foarte buna si aromata!
Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente.
Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute.
Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare, adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, apoi uleiul, coaja rasa de portocala si omogenizam totul.
Introducem in compozitie foile de placinta rupte si bucatile de portocala.
Tapetam o tava cu putin ulei sau unt si turnam compozitia in ea.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste bine.
Dupa expirarea timpului, mai lasam budinca in tava cateva minute sa se mai raceasca, apoi o rasturnam si o portionam.
Se poate servi atat calda cat si rece.