Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare.
Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei.
Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se adauga peste celelalte legume
.Cand acestea s-au calit se adauga smantana si pasta de rosii.
Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba asa doua minute.
Se pune totul intr-un bol si se toaca cu blenderul pana devine un sos .
Se prepara bechamelul.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si 2 linguri de faina.
Se pune pe foc si se amesteca pana cand faina isi schimba culoarea.
Atentie sa nu se arda. Se ia de pe foc si se adauga treptat laptele amestecand continu ca sa nu se faca cocoloase.
Se pune inapoi pe foc, se adauga sare si se lasa sa fiarba 2-3 minute .
Trebuie sa rezulte o crema ca si o smantana mai moale care se amesteca cu sosul de legume facut anterior.
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua pe orizontala si se scot galbenusurile.
Intr-un bol se pune pateul impreuna cu tonul si se toaca cu blenderul pana devine o pasta.
Se adauga galbenusurile , se amesteca bine dupa care se adauga piper dupa gust.
Se umple ouale cu compozitia preparata dupa care se prajesc cu umplutura in jos, in ulei din abundenta pana incep sa se rumeneasca
Nu puneti multe oua odata ca se prajesc repede. Nu trebuie sa le lasati mai mult de 30 secunde . Intr-o tava se pune o parte din sosul preparat peste care se aseaza ouale cu umplutura in jos. Peste oua se pune restul de sos astfel incat sa acopere toate ouale.
Se pune deasupra cascaval razalit apoi se baga la cuptor la 200 grade pana cand tot cascavalul s-a topit si incepe sa se rumeneasca deasupra.