Ouale umplute, ca si salata de boeuf sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani. De data aceasta, m-am oprit la o varianta mai light de umplutura, fara maioneza, este pe baza de pasta de ardei preparata in casa (ajvar). Am vrut sa incerc si alta varianta decat cea clasica, cu ficat.
1.Ouale le fierbi in coaja timp de 10 minute.
2.Le întepi la capatul rotund si le scufunzi in apa rece. Se decojesc frumos daca nu sunt foarte proaspete.
Eu le-am tinut in apa rece cam 5 minute schimband apa dupa fiecare prime doua minute pt. ca se incalzeste. Mai bine le pui in apa cu gheata dar nu le tii mult, 3 minute este deajuns.
Inainte invatasem ca se tin numai un minut in apa rece, apoi am citit ca 20 dar de fiecare data s-au comportat diferit, depinde cat de vechi sunt.
3.Le cureti de coaja si pielita si le tai în doua pe lungime.
4.Scoti galbenusurile si zdrobesti cu furculita, amesteci omogen cu pasta de ardei, smântâna si mustarul.
5.Speli patrunjelul, il zvânti bine de apa si toci frunzele marunt. Amesteci cu pasta si condimentezi cu sare si piper.
6.Pui amestecul într-o punga de sprituit, daca vrei cu vârful în forma de stea si umpli ouale în mod egal. Eu n-am astfel de dui suficient de mare.
7.Asezi ouale pe un platou si ornezi ca in fotografii sau presari daca vrei cu patrunjel tocat si cu bucatele de ardei rosu si le asezi pe un pat de salata verde.
Sa va fie de folos!
1
Pasta din ardei ajvar am inlocuit-o cu succes cu pasta din ardei dulce Univer.
2
Daca pasta de ardei este sarata, nu mai este nevoie de adaos de sare. Gustati!