Dacă tot este sezonul vinetelor, haideţi să le savurăm împreună!
Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol.
Când s-a răcit gălbenuşul, îl zdrobim cu o lingură de lemn, apoi punem câteva picături de ulei şi începem să facem maioneza. Adugăm celălat gălbenuş crud şi o lingurăde muştar.
Amestecăm bine gălbenuşurile cu muştarul şi cu uleiul până obţinem o maioneză cremoasă.
Tocăm vinetele mărunt şi le punem peste maioneză, apoi răzuim căţelul de usturoi pe răzătoarea fină şi îl punem peste vinete.
Potrivim după gust cu sare şi piper, amestecăm bine, iar la final decorăm cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
1
pătrunjelul pentru decor este opţional;
2
usturoiul poate fi înlocuit cu ceapă tocată cubuleţe;