Oua gratinate cu sos bechamel

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2012 | 15081 vizualizari

 

Da, stiu ca este cald afara...si bucataria nu este un loc foarte potrivit unde sa stai pe caldurile acestea, ce sa mai vorbim de cuptor!!! Darr, si acesta e un mare darrrrr, eu va prezint aici o reteta simpla, gustoasa si care nu necesita mult timp la cuptor. Poate fi consumata ca atare, sau puteti sa-i alaturati o salata racoaroasa, o bucata de branza...sau de ce nu una de pastrama...de casa :P (vin in curand cu reteta!).

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 50 gr cas de oaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua gratinate cu sos bechamel:

Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi.

In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de smantana si laptele treptat, amestecand continuu pentru a obtine un sos omogen si consistent. Lsam sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care il luam de pe foc.

Curatam ouale de coaja si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Mararul si ceapa le spalam bine si te laiem marunt.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam in sosul bechamel ceapa, mararul, sarea si piperul dupa gust, apoi turnam compozitia in vas peste oua. Deasupra punem casul razuit.

Incalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul e incins, punem vasul la cuptor si-l lasam aproximativ 20 de minute pana se rumeste deasupra.

Cand e gata servim cu pofta :P

V-am spus ca se face usor, nu? Si daca tot nu am avut multe lucruri de spus la reteta asta, am zis sa pun mai multe poze...sa admirati mancarica din toate unghiurile :)

Gata, am fost scurta azi, nu pot decat sa va urez....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua gratinate cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.07.2012, 23:02

nu vroiam sa fac investitia asta,dar oferta era buna si prea imi trebuia

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:54

ce reteta faina,am bagat-o la favo!trebuie incercata

Poliana 1

22.08.2012, 08:25

Multumesc Gurita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua de prepelita gratinate