Din lispa de idei, dar cu ceva pulpite de pui in congelator, m-am hotarat sa fac acest fel de mancare...simplu si delicious.
Pt piure:
Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem piper, cimbru si sare si adaugam berea si pasta de tomate si lasam sa fiarba pana se patrunde carnita si mai scade sosul - se si iingroasa. Cu vreo cateva minute inainte de final punem si ceilalti 4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica(se pot zdrobi cu aparatul de usturoi) si patrunjel.
Pt piure: curatam cartofii si ii punem in apa cu sare sa fiarba pana se patrund bine; scurgem toata apa si pasam bine cartofii si ii amestecam cu untul taiat bucataele si cu laptele; potrivim de sare si asezam frumos pe farfurie impreuna cu ostropelul.
Poza si de aceasta data este nereusita :( dar mancarea a fost un deliciu.
Pofta buna!
1
in loc de bere se poate pune un pahar de vin alb sau de ce nu rosu, eu am pus bere ca aveam o cutie inceputa si nu prea mai avea acid :)