Cunoașteți senzația aceea de ”over full”, aceea când deși ați servit o cantitate mică/normală de mâncare, vă simțiți prea plin? Ei bine, ”chinezăriile” sunt printre puținele preparate care nu-mi dau această senzație niciodată și care nu mă fac să mă simt vinovată că am mâncat un pic mai mult. :))
Este cunoscut faptul că asiaticii sunt printre cei mai sănătoși și longevivi oameni de pe Pământ. Chinezii au o rată de obezitate de 1,8% și speranța de viață de 73 de ani. Mai bine de jumătate din mesele chinezilor constă în cereale integrale, legume și fructe. Nu lipsesc de pe mesele lor legumele verzi, rădăcinoasele, soia, usturoiul sau ghimbirul, dar nici orezul sau produsele derivate din orez. Uneori aceștia aleg să prăjească rapid alimentele, însă de cele mai multe ori carnea și legumele sunt gătite la aburi.
Nouă ne place foarte mult orezul cu pui Yuxiang. Se prepară foarte ușor și rapid, iar gustul este deosebit.
Am pus pulpele la fiert, separat, într-o cratiță ( am folosit carne de pui de țară iar aceea fierbe mai greu ). Legumele le-am tras la tigaie. Când carnea s-a fiert pe jumătate am tăiat-o fâșii și am adăugat-o peste legume, în tigaie. Le-am înăbușit împreună adăugând treptat din zeama de pui.
Am adăugat sosurile, iar la final condimentele și mugurii de bambus. După aproximativ 5 minute am oprit focul.
Orezul se fierbe pur și simplu ( nu necesită spălare și nu este lipicios ). Dacă folosiți același tip de orez ca și mine veți avea nevoie de o cantitate mare de apă caldă deoarece acesta fierbe destul de greu ( cam 30 de minute ). Adăugați sare de la început și acoperiți tigaia cu un capac. Porumbul și mazărea le adăugați cu 5 minute înainte de a opri focul.
Poftă bună!