Orezul se spala si se lasa la umflat.
Intre timp pregatim legumele, ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
Intr-o oala masuram 4 cani jumatate de apa, pune cateva picaturi de ulei, sare si piper. Cand e aproape sa clocoteasca punem legumele, ciupercile si morcovul.
Dupa primele clocote rasturnam orezul, iar la cateva minute 2-3 punem si sucul de rosii.
Lasam sa dea cateva clocote bune si apoi bagam la cuptor.
Timpul de facere variaza de la cuptor la cuptor, cel mai bine e sa verificati din cand in cand.
1
se poate adauga si verdeata
2
puteti pune mai multa sare pentru a compensa dulceata porumbului
3
nu este nevoie sa finalizati procesul in cuptor, se face foarte bine si pe aragaz
4
daca nu aveti ciuperci la conserva, le pregatiti dinainte, curatandu-le si lasandu-le sa dea un clocot doua