Chiftele de cartofi cu mancare de spanac

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Mar 2014 | 7856 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele de cartofi cu soia:

  • 1 plic granule de soia
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri hrisca
  • 1 ceapa portivita
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • marar uscat
  • ulei pentru prajit

Mancare de spanac:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 500-700 gr. spanac proaspat sau o punca de spanac congelat (am folosit eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie pasta de rosii
  • usturoi granulat (1 lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi cu mancare de spanac:

Mancarea de spanac:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

O punem cca 5 minute la calit in ulei, saram, piperam si adaugam spanacul decongelat (sau daca folosim spanac proaspat il spalam, tocam, fierbem cca 10 min in apa cu sare).

Adaugam pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Lafinal adaugam usturoi granulat dupa gust.

Chiftelele:

Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam, ii dam pe razatoarea fina.

Fierbem granulele de soia impreuna cu hrisca in apa cu sare (cat sa le acopere).

Amestecam in continuu pana scade toata apa, dam craticioara deoparte pana se racoreste putin amestecul obtinut.

Adaugam acest amestec peste cartofii fierti si dati pe razatoare, punem 3 linguri de faina, ceapa data pe razatoare sau trecuta prin robot si stoarsa de zeama.

Amestecam totul foarte bine, adaugam marar uscat, incingem ulei intr-o tigaie,modelam intre palme chiftelutele dupa marimea dorita si le prajim pe ambele parti pana devin aramii.

Servim chiftelutele cu mancare de spanac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac