Orez cu legume la tigaia wok

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legume, 14 Dec 2018 | 5955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez ( cana de ceai 250 m)
  • 3 cani cu apa, masura aceeasi cana
  • 1 lingurita delikat legume
  • un varf de cutit cu sofran
  • Legume
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cca 30 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume la tigaia wok:

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa).

Cat fierbe orezul, ne apucam sa curatam legumele si sa le taiem cubulete mici, iar ceapa o taiem marunt. Asezam legumele in tigaia wok, adaugam uleiul si putina sare, amestecam si punem tigaia pe foc, foc mic. Punem un capac deasupra si lasam sa se inabuse bine, apoi ridicam capacul si mai lasam la calit cca 10 min. Dupa care adaugam orezul fiert ( inainte sa punem orezul peste legume il amestecam cu sofranul) si inca 1/2 cana cu apa, amestecam si lasam la foc mic cca 15 min.

Se poate servi simplu cand este post sau cu orice fel de friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume la tigaia wok" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dovlecei si feta