Orez cu ciuperci si carne tocata

de Panacris in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2012 | 8142 vizualizari

 

O mancarica rapida si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie 2 bucati,
  • ulei din turte de masline,
  • carne tocata de vita 300 g,
  • ciuperci 300 g,
  • orez 1 cana,
  • bulion 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • oregano.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si carne tocata:

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste cu putin ulei si apa, intr-o tigaie wok sau una mai inalta. Cand a devenit translucida se adauga carnea tocata, amestecandu-se continu ptr a nu se forma galuste de carne, ci sa ramana bucatele marunte. Apoi se adauga ciupercile, se asezoneaza de sare, piper, boia si mirodenii, lasandu-se la foc mic acoperit cca. 5 minute.  Dupa acest interval se adauga  se adauga orezul si 2 cani de apa, amestecate cu bulion, lasandu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu.

Se serveste feirbinte alaturi de muraturi de sexzon, in cazul nostru ardei umpluti cu varza rosie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpa de pui afumata