Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!
Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.
Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.
Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.
Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.
Pofta buna!! E o minunatie de omleta!