O reteta minunata astazi cu obraji de porc mijotati.
Mușchii maseteri sau obrajii de porc e unul și același lucru, o parte rara si neglijată din porc dar extraordinar de buna.
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16°
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/obrajii-de-porc-in-sos-de-cidru.html
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Dati obrajorii de porc prin faina.
Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.
Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika.
Varsati cidrul , adaugati mierea si amestecati.
Am adaugat 100 ml de apa fiarta.
Cand da in clocot , puneti capacul si gatiti la foc potrivit 1h 30-2h.
Eu am gatit la oala minune 35 de minute.
Noroc c-am oprit caci incepea sa se prinda usor pe fund.
Trebuie deci sa verificati si sa adaugati apa.
Am pus intr-o oala noua, am adaugat 50 ml de apa fiarta si gatit inca 5 minute.
Minunati si deliciosi. Ii puteti servi cu cartofi, cu orez, cu salata verde sau cu muraturi.