Nugat din foi de cereale de orez

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 7374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi din cereala de orez
  • 4 albusuri de ou
  • 50 gr miere de albine
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat din foi de cereale de orez:

Zaharul si mierea se pun la topit intr-o lingura de apa.

Cand zaharul si mierea s-a topit se aduga albusurile batute bine spuma in care s-a batut si intaritorul de frisca.

Se amesteca bine bine pana se ingroasa compozitia dupa care se adauga zeama de lamaie si stafidele,se amesteca din nou si se ia de pe foc abia cand amestecatul devine greoi.

Cu un cutit se intinde pe foi si se pun deasupra celelalte foi din cereale.

Se dau la rece 10 minute dupa care se pun in frigider si se lasa peste 1 h sa se intareasca bine bine crema..

Eu am crezut ca nu se mai intaresc in veci,dar dupa vreo 1,30 h era tareeee spre bucuria mea...foarte bune

va astept la o bucatica de nuga dragii mei bucatarasi(dc mai ramane ceva de l sotiorul meu mare amator de nuga si halvite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat din foi de cereale de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]