Cremă sau îngheţată de cacao

de Ade200 in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 ml de smântână
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 plicuri de gelatină
  • coajă de portocală
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă sau îngheţată de cacao:

 Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor.

Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape rece, se adaugă frişca amestecând uşor.

Dacă doriţi să o serviţi ca pe o cremă, o puneţi la frigider; pentru îngheţată-la congelator.

 

TIPS-URI

1

Cine doreşte, poate pune coji de portocale zaharisite, bucăţele sau puţină coajă de portocală rasă.

2

Am servit-o pe un pat de mango şi rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă sau îngheţată de cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.04.2013, 16:19

Vreauu

diaconta 1

05.04.2013, 16:19

MotanLaOale 1

05.04.2013, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]