Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

de laura_n in Peste, 25 Sep 2013 | 26580 vizualizari

 

Cea mai buna mancare...pentru mine! si asa aveam o poftaaa...mama,mama!
si nu de alta, dar voi pizza in sus, pizza in jos. se satura omul de atata...pizza :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 novac proaspat, curatat si spalat
  • malai
  • condimente peste
  • sare cu ierburi
  • ulei pt prajit
  • 4-5 catei usturoi
  • 3-4 lg ulei masline
  • o rosie coapta tare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi:

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm. 

Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec.

Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de doua degete si punem la incins. Asezam in tigaie feliile de peste, cu atentie sa nu sara din ulei, acoperim tigaia cu un capac si lasam la prajit, la foc potrivit, cam 10 minute pe fiecare parte. Intre timp, punem apa la fiert, cu un varf de sare pentru mamaliguta si curatam usturoiul.

Intr-un recipient inalt si ingust, taiem usturoiul, adaugam uleiul de masline, un pic de sare si rosia spalata si taiata in doua. Bagam blenderul in actiune si mixam bine, bine. Dam sosul la frigider.

Turnam malaiul in apa si amestecam bine bine, lasam la fiert, amestecand din cand in cand. Cand este facuta, o rasturnam intr-un vas.

Servim pestele prajit cu sos de usturoi si mamaliguta calda. O nebunie!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 2o lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]